WONINGCORPORATIE: AANKOOPBEGELEIDING HUURWONINGEN

EEN EIGEN HUIS, EEN DROOM


Een eigen huis is voor veel mensen naast een ultieme droom ook een flinke investering. Daarom wil men dit graag goed en overwogen doen. Een huis moet namelijk passen bij de persoon, de samenstelling van het gezin en de wensen die men heeft met betrekking tot de gemeenschap en al hetgeen daar te doen en te beleven is. Maar de woning moet ook betaalbaar zijn. Zeker als naast de aanschaf nog verbouwd of gerenoveerd moet worden.


HUURWONING KOPEN


Woningcorporaties bieden met regelmaat woningen te koop aan aan hun huurders. Ook komt het voor dat huurders informeren naar de mogelijkheid hun huurwoning te kopen of om überhaupt een huurwoning te kopen (van de eigen of van een andere corporatie). In deze specifieke situatie is het een uitkomst om een onafhankelijk aankoopmakelaar in te zetten als service van de corporatie naar de huurder. Deze onderzoekt samen met de huurder of de aankoop van de huurwoning een reële optie is en of die aansluit bij de wensen van de huurder en diens gezin. Men zou hiervoor zelfs een gezamenlijk platform kunnen ontwikkelen: aankoophuurwoning.nl

Belangrijke zaken die onderzocht dienen te worden:  • is er serieuze interesse

  • past de woning voor de lange termijn bij deze huurder

  • krijgt men de financiën rond Het volgende dient geregeld te worden:

  • bouwkundige keuring

  • koopovereenkomst

  • financiering

  • notaris

  • verzekering

  • eventuele bouwkundige aanpassingen


Voor zowel de huurder als de woningcorporatie is het goed om een keer na te denken over het inzetten van een full service aankoopmakelaar die vooral de belangen van de huurder / geïnteresseerden behartigt. De aankoopmakelaar verkoopt geen woningen maar adviseert de huurder in zijn denk- en besluitproces of een eigen woning op dit moment en gezien de persoonlijke en gezinssituatie wel de juiste keuze is. Vaak is men zich niet bewust van de (on)mogelijkheden die men heeft om te kopen. Een onafhankelijk aankoopmakelaar kan huurders hierbij op alle gebied ondersteunen zonder hen onder druk te zetten. Tenslotte gaat het niet om de snelle verkoop van de woning maar om de mogelijkheid die de corporatie de huurder biedt om de woning aan te kopen.

Graag kom ik geheel vrijblijvend in gesprek met corporaties of met huurders die voornemens zijn hun huurwoning te kopen. Wellicht dat we iets voor elkaar kunnen betekenen.

(Folder LALIEU Aankoopmakelaardij)
Heb je geen LinkedIn? Vraag dan de digitale folder LALIEU Aankoopmakelaar aan via de contactpagina.

Bezoek ons via:

Deel onze website via:

Vorige